Šta je ljubav? Mitovi



Šta je ljubav? Jedno od najčešće postavljanih pitanja na koje mnogi ljudi imaju na hiljade odgovora. Niko je ne može definisati. Mnogi su pokušali da je opišu na osnovu osjećaja koji doživljavaju, ali vam mogu reći ovo: Ljubav nije osjećaj. Ljubav je odluka koju donosimo.



Ljubav, za razliku od osjećanja, ne dolazi i odlazi; ljubav ostaje i posvećuje se jednoj osobi kroz dobro i kroz loše. Bez predanosti, ljubav prestaje da postoji. Ljubav ispunjena predanošću je ono što razlikuje odnose koji se raspadaju kada se vremena pomalo grubo ponašaju u odnosima koji nastavljaju težiti čak i kada ih život okrene naglavačke. Mnogi od nas imaju vjerovanja o ljubavi i romantici koja nas zapravo sprječavaju da napravimo inteligentne izbore kada je u pitanju ljubav. Ljubavni mitovi. Hajde da pogledamo tri najsmrtonosnija i postavimo onako kako bi trebalo da bude.


Mit #1 - Istinska romantična ljubav osvaja sve.







Sve dok ste zaljubljeni, možete proći kroz sve u životu. Imati ovo uvjerenje spriječava vas da se bavite stvarnim problemima odnosa. Na kraju ćete se emocionalno tući kad god se stvari pretvore u kiselo stanje dok zavisite sve od ovog 'osjećaja' ljubavi koju imate prema svom partneru.


Istina: Romantika nije dovoljna za uspostavljanje odnosa. Ono što će vas provesti kroz teška vremena su kompatibilnost i posvećenost koju oboje dijelite zajedno. Dobar temelj i snaga učinit će brak posljednjim. Romantika je jednostavno glazura na torti koja je već predivno ukusna.


Mit #2 - Prepoznat ćete pravu ljubav na prvi pogled.
 
Prava ljubav se ne dešava u trenutku. To je zaljubljenost koja vas na prvi pogled pogađa. Budite pažljivi. Zbunjujuća zaljubljenost u istinsku ljubav može učiniti da ignorišete ostatak veze. I ne samo to, možete propustiti priliku za pravu i trajnu ljubav.
 

Istina: Prava ljubav se dešava nakon što vrijeme prođe, nakon što ste vidjeli dobre i ne tako dobre dijelove o svom partneru i obrnuto. Potreban je samo trenutak da se doživi zaljubljenost ili požuda, ali prava ljubav treba vremena. To je ono što čini ljubav mnogo posebnijom i rijetkom, jednostavno se ne događa tako brzo.


Mit  #3 - Savršen partner će vas potpuno ispuniti.


Morate biti u vezi da biste bili srećni i ispunjeni u sebi. Potreban vam je neko da popunite prazninu u vama i ta osoba će biti vaš savršen partner. Postoje dvije glavne opasne stvari u vezi sa ovim vjerovanjem, to je činjenica da postoji 'savršen' partner i činjenica da vas neko drugi 'može' kompletirati.


Istina: Vaš partner može ispuniti mnoge vaše potrebe, ali sigurno ne sve. Niko nije odgovoran za to da se osjećate potpunim. Ako se osjećate emocionalno prazni prije nego što uđete u odnos, osjećat ćete se jednako prazni kad se nađete u njemu. Budite sretni sa sobom i prije svega, prije nego što uđete u bilo kakav odnos.


Zapamtite, da ljubav nije osjećaj koji osjećate, to je odluka koju donosite, koja zahtjeva vrijeme i istinsku posvećenost. Dakle, hajde da pričamo o vama. Da li zaista volite osobu sa kojom ste? Da li vaš odnos prkosi ovim mitovima? Da li sada znate da li se volite ili ne volite istinito? Danas ima nešto o čemu možete da razmišljate.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

VODIČ ZA ŠMINKANJE OČIJU SA SPUŠTENIM KAPCIMA

Definicija ljubavi u Budizmu

IMPRESIONIRAJTE GA! Šta obući za prvi spoj?