VODIČ ZA ŠMINKANJE OČIJU SA SPUŠTENIM KAPCIMA






Ima li vaše sjenilo ima tendenciju da nestaje?


Jedna minuta je tamo, primijenjena i lijepa, ali čim otvorite oči, to se nigdje ne može vidjeti?


Ne brinite, vaše oči su još uvijek isti prekrasan prozor u duši kakve su oduvijek bile, to samo znači da imate dodatni nabor kože na očima.



Ne brinite se, jer sa samo nekoliko trikova, vaše oči će biti savršene.


KORAK # 1: Nanesite Primer


Hajde da budemo stvarni: ako imate oči sa spuštenim kapcima, onda znate bolje nego bilo ko drugi koliko je neugodno kada postignete savršeno mačje oko, samo da bi se razmazalo na gornji poklopac. Da bi se to spriječilo, prvo upotrijebite premaz za šminkanje očiju, jer to može spriječiti prijenos šminke oko očiju.


KORAK # 2: MATTE MAKEUP
 

Ako ne želite da privučete više pažnje na svoje oči sa spuštenim kapcima, koristite mat nijanse senki na gornjem poklopcu, zadržavajući svetlucave nijanse za donji dio neposredno iznad očne jabučice. Neki od naših omiljenih mat nijansi uključuju L'Oreal Paris Color Riche Monos sjenilo za oči. Možete da uparite bilo koju od ovih nijansi zajedno za mat izgled ili dodajte istaknutu tačku u centar vašeg poklopca iznad gornje linije.


KORAK 3: HIGHLIGHT


Upotrijebite blago svjetlucavi, super-lagani marker, kako bi uljepšao unutrašnji kut vašeg oka i područje ispod luka vaše obrve.


KORAK # 4: NANESITE MAKEUP S POTPUNO OTVORENIM OČIMA


Pošto veliki deo kapka nestaje kada su vam oči otvorene, dobra ideja je da se nanese šminka kada su vam oči potpuno otvorene. Na taj način nećete biti iznenađeni onim što se na kraju vidi.


KORAK # 5: KORISTITE VODOOTPORNE OČNE MAKEUP FORMULE


Šminka na očima sa kapuljačom ima tendenciju da se mrlja, pogotovo kada je u pitanju olovka za oči i maskara. Odlučite se za vodootporne formule kako biste zaustavili prebacivanje šminke na nenamjerna područja.


KORAK # 6: FINISH


Oči sa spuštenim kapcima ponekad izgledaju pomalo opušteno. Da biste još više laskali vašem obliku, nanesite malo olovke za oči na vanjske kutove, a zatim maskaraa...ili još bolje: sa vještačkim trepavicama nikada nećete pogriješti. ;)




Comments

Popular posts from this blog

Definicija ljubavi u Budizmu

IMPRESIONIRAJTE GA! Šta obući za prvi spoj?