Održavanje veze na daljinu










"Draga, moj vjerenik i ja ćemo uskoro morati prolaziti kroz vezu na daljinu zbog prirode njegovog trenutnog posla. On će biti udaljen iz našeg grada na period od 1 do 2 godine, poslije čega se planiramo vjenčati. Pitanje je, kako možemo da preživimo veliku udaljenost što je bolje moguće a da ne izgubimo romantiku? – Anksiozna Zaručnica“





Draga Anksiozna Zaručnice,



Prije svega, čestitam na vjeridbi! Potpuno je razumljivo da se osjećate nervozno i ​​uznemireno znajući da ćete biti udaljeni od svog partnera bez obzira na to koliko ste vas dvoje zajedno. Normalni odnosi sami po sebi već imaju određene izazove, još kad tome dodate i geografsku udaljenost, to može izgledati prilično zastrašujuće. Ali, ne brinite, s vama ću podijeliti određena iskustva koja ne samo da će pomoći vama i vašem partneru da uspijete kroz godine, već će vam pomoći da oboje održite romansu živom.



Nažalost, postojanje veze na daljinu dolazi s činjenicom da nećete moći viđati svog partnera onoliko koliko želite. Zbog udaljenosti možete se osjećati manje "povezani" i manje uključeni u svakodnevni život vašeg partnera. Da bi se ovaj problem ukinuo u korijenu, ono što vi i vaš partner možete učiniti je pojačati komunikaciju. To znači stalno komunicirati jedan sa drugim tokom dana, svakodnevno. Šaljite jedni drugima dobro jutro i laku noć tekstove, i pustite jedno drugo u svoju svakodnevnicu pišući o tome gdje ste i šta radite. Slanje slika ili kratkih video zapisa tu i tamo zaista će učiniti da se udaljenost osjeća mnogo manje prisutna te će se iskre održati živim.



Druga dobra stvar koju treba uraditi je da svaki put odredite datum koji oboje znate da ćete se ponovo vidjeti kako biste imali nešto za što se radujete zajedno. Taj dio je veoma važan jer to je veliki dio onoga što će održati romansu živom u vašem odnosu. Nije važno da li je to 2 mjeseca od sada ili 6 mjeseci od sada, sve što je bitno je da oboje možete zadržati nešto što vas motivira da nastavite. Imati datum će vam pomoći da oboje "odbrojavate" dane u kojima ćete se ponovo vidjeti i to će zapaliti osjećaj uzbuđenja, što je obično teže imati drugačije.




Comments

Popular posts from this blog

VODIČ ZA ŠMINKANJE OČIJU SA SPUŠTENIM KAPCIMA

Definicija ljubavi u Budizmu

IMPRESIONIRAJTE GA! Šta obući za prvi spoj?